Alocatiile pentru copii in Austria

Austria se preface ca nu a aflat de raspunsul Comisiei Europene la initiativa Germaniei si incearca la randul ei sa micsoreze alocatiile pentru copii a celor ce provin din tarile unde aceasta este mai mica, evident aici fiind vorba de Romania, Bulgaria sau Ungaria. Legea austriecilor este mai cu mot, ei vor sa mareasca alocatiile pentru cei ce vin din tari mai bogate si sa le micsoreze pentru restul. Dar nu zic nimic de impozitele platite, sa platim mai putin?

Alocatiile pentru copii in Austria

Diaspora romaneasca a si sesizat Comisia Europeana referitor la proiectul de lege al austriecilor, sansele de a se aproba o astfel de lege fiind practic zero, dar daca nu se sesizeaza nimeni ar putea trece o astfel de lege privind alocatiile copiilor. Eu cred ca este o miscare de PR, propaganda si nimic mai mult. Am rude care stau de peste 10 ani in Linz, deja copilul lor merge la facultate, banii pentru alocatie ar fi numai buni iar lipa lor ar fi deja o problema!

Nu stiu ce sa zic despre alocatiile copiilor de romani ale caror parinti muncesc in Austria dar copii sunt lasati in Romania, practic ar trebui sa aiba aceleasi drepturi ca un copil ce traqieste in Austria alaturi de parinti, pentru ca altfel ai ingradi libertatea de miscare – ai drepturi doar daca stai in tara respectiva. Oricum nu trebuie sa intram in panica, se discuta de mult pe tema asta si niciodata o astfel de lege nu a vazut lumina zilei!

Alocațiile pentru copii in Austria
Alocațiile pentru copii in Austria


Informatii noi Romanii din Austria:

  • Nu sunt informatii noi

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *