Austria a suspendat acordul Schengen

Austria a suspendat acordul Schengen inca de ieri, deci circulatia prin statul austriac se face acum pe baza de buletin sau pasaport. Iata ca guvernul de la Viena nu a mai stat pe ganduri si in mijlocul iernii a decis unilateral sa suspende acordul Schengen. Din pacate nu este prima tara care ia aceasta decizie, nici in Norvegia, Suedia sau Danemarca nu se mai circula liber, ci pe baza de act de identitate verificat la granita. Nu este inca nimic grav, cetatenii Uniunii Europene inca pot intra si iesi liber de pe spatiul acestor tari, fara a se schimba inca ceva in libera circulatie, doar ca faci o escala la granita, stai iar la coada sa fii verificat.

Austria a suspendat acordul Schengen impreuna cu Norvegia, Suedia si Danemarca

Sfatul meu este sa nu mai mergeti cu buletinul in niciuna din cele patru tari, ba mai mult sa va asteptati ca in curand granitele sa reapara in Uniunea Europeana. Nu inseamna ca Spatiul Schengen s-a destramat, dar nici nu mai este ceea ce era. Astept azi confirmarea de la firmele de transport care sunt la noi in grupurile de FaceBook, dar evident ca stirea este adevarata. Faptul ca peste un milion de refugiati au strabatut Austria anul acesta se pare ca nu a ramas fara urmari.

Nici evenimentele de la Koln nu au fost in favoarea liberei circulatii si ma astept ca in scurt timp sa asistam si la alte modificari in legislatia europeana. Sa nu uitam ca Europa nu si-a propus inca sa devina un stat federal ca SUA, deci aici de fapt se punea accent al comiditatea in circulatie si afaceri dintre tarile mai dezvoltate, noi romanii si bulgarii nici nu am fost invitati in Spatiul Schengen si nici nu vom fi prea curand.

Schengen-Austria
Austria a suspendat acordul Schengen impreuna cu Norvegia, Suedia si Danemarca


Informatii noi Romanii din Austria:

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *