Austria sustine Ucraina in lupta cu Rusia

Se pare ca Austria este primul stat din Uniunea Europeana care sustine Ucraina in lupta sa cu Rusia. Conturile familiei Ianukovici au fost blocate, Austria asteptand acum o decizie a Uniunii Europene in acest sens. Elvetia a mers si mai departe, blocand conturile familiei lui  Ianukovici si principalilor sai acoliti. Dupa ce Purtin a decis s atace armat Ucraina si sa foloseasca forta pentru a mentine Crimeea departe de europa, dar si de Kiev, se pare ca Austria are mai mult curaj decat restul statelor din Europa – America se rezuma la vorbe momentan, desi a promis ca va apara integritatea teritoriala a Ucrainei, avand in vedere ca deja are cu aceasta un tratat – blocarea conturilor fiind primul pas concret indreptat impotriva celor ce lupta acum pentru destramarea Ucrainei.

Mai multi blogeri au luat initiativa de a lansa pe internet protestul “Jos laba de pe Crimeea” – Уберите грязную лапу с Крыма! – avand in vedere ca deja zeci de mii de cetateni vorbitori de limba rusa din Crimeea au spus ca nu au nevoie de “paza” ruseasca in Crimeea.

Lupta Rusiei cu restul lumii se extinde, declarartiile razboinice ale lui Putin se refera acum la extinderea prezentei rusesti in lume, in Cuba, Vietnam sau Nicaragua. Ministrul rus al apararii sustine ca va trimte trupe oriunde considera ca interesul Rusiei o cere, indiferent de ceea ce doreste comunitatea internationala. Se pare ca Putin vrea sa joace aceiasi carte ca si in 1939, cand a atacat Polonia, cu toate ca aceasta avea asigurarea tarilor democratice. Canada reactioneaza si ea, alaturi de SUA – Intalnirea G8 de la Soci este compromisa, amabasadorul canadian de la Moscova a fost rechemat in tara.

rusia-cucereste-ucraina


Informatii noi Romanii din Austria:

  • Nu sunt informatii noi

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *