Totul despre Austria (X) – Salzburgerland si Burgenland

Provincia federala Salzburgerland este situata in centrul tarii. Capitala – Salzburg, locul de nastere al marelui Mozart, este situat chiar la poalele Alpilor. Salzburg este uimitor de pitoresc si faimos pentru cultura bogata si festivalurile de muzica anuale. Simbolurile orasului sunt fortareata Hohensalzburg (1077-1861), care a servit drept resedinta print-arhiepiscopi (1595-1619) cu orga de la Salzburg (sec. XVI), careia orasul isi datoreaza numele si, de asemenea, inconjurata de trei piete Catedrala din Salzburg (Sec. VIII., Reconstruita in 1611-1628), castelul Mirabell (1606-1727) si bisericile uimitoare – Collegial, Trinitate, Ursulinok si cea mai veche manastire din Sf. Petru din Austria (696) – in catacombele deja in 250 de crestini s-au rugat. Pietele mici si confortabile, cu case „jucarie” sunt de asemenea interesante – Alter Markt si Vaag Platz, Muzeul Baroc (a doua cea mai mare colectie de arta din tara), Muzeul jucariilor, Casa naturii, o gradina zoologica frumoasa si casa de pe Getreidegasse, in care s-a nascut marele Mozart. Din 1920, orasul gazduieste festivaluri de muzica celebre care atrag iubitorii de muzica din toata Europa.

La 8 km. din oras se afla Palatul Helbrunn (1615), considerat unul dintre cele mai bune exemple de gradinarit peisagistic din lume si nu inferior celor de la Versailles sau Peterhof, iar in Tennengebirg, la sud de Salzburg – pestera Eisrizenvelt („lumea gigantilor de gheata”). Nonberg gazduieste cel mai vechi manastire nordic al Alpilor (datat din 715), in Mattsee – Biserica Catedrala a Abatiei benedictine (cca. 770), iar in Michaelbeuern – abatia Ordinului benedictinilor (817) cu o bazilica din secolul al 11-lea. In Werfen, ar trebui sa vizitati cu siguranta cetatea Hohenwerfen (1077) si pesterile cu gheata, in Seekirchen – parcul de distractii Fantasia si in Hallein – mine de sare si doar Muzeul Celt in aer liber din Europa.
Din Salzburg, puteti ajunge cu usurinta in districtul lacului Flachgau, unde se afla frumoasele lacuri montane Obertrumer See, Mattsee, Wallersee, precum si popularele Zeller See, Fuschlsee si Wolfgangze.

Mica provincie federala Burgenland este situata chiar in estul tarii, la granita cu Ungaria, Slovacia si Slovenia. In Eisenstadt, capitala Burgenland, piata Esterhazy-Platz, palatul Esterhazy cu patru cladiri baroce (1663-1672), Sala Haydn si sali de ceremonii frumoase, parcul Heidngas, casa-muzeu Haydn, biserica franciscana (1625) cu cripta familiei Esterhazy, primarie, biserica Kalvarinbergkirche si mausoleul Haydn de lânga biserica Bergkirche.

Un interes deosebit este singurul lac de stepa Neusiedler See din Europa cu Parcul National Neuwiedlersee-Zewinkel. Inconjurat de toate partile de trestii, mlastini de sare si mlastini, este vast (lungime – 33,5 km., Latime – 12 km.), Dar putin adânc (1,8 m.) Lacul este un loc minunat pentru a trai un numar mare de animale si rare. pasari, precum si o destinatie preferata de vacanta a austriecilor. O serie intreaga de castele si manastiri vechi se intinde la sud-vest de tarmurile sale – palatul baroc din Halburn (1711), fosta manastire de servitute din Loretto (1651), ruinele celei mai mari cetati Burgenland din Landz, fortareata Schleining Burg (1272) , o cetate medievala (secolele XV-XVII) si manastirea franciscana (1648) din Güssing si multe altele.


Informatii noi Romanii din Austria:

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *