Despre cazarea si mancarea din Austria

In articolele precedente v-am povestit cam tot de ce are nevoie pe scurt sa stie cineva cand se interseaza de o tara: date generale, istoria, geografia si natura, diviziunea administrativa a Austriei, despre transportul, orasele si obiectivele turistice ale Austriei. Despre toate va puteti informa citind articolele de pe site-ul nostru.

Cand insa te-ai hotarat sa mergi si sa vezi cu ochii tai ce este de vazut si de gustat in Austria ai nevoie de alte informatii – despre cazarea si mancarea din Austria, despre asta vom scrie astazi aici.

Hoteluri si pensiuni pot fi gasite in aproape orice sat austriac. Majoritatea sunt mult mai scumpe decat in alte orase europene. Adesea percepute taxe de curatare a camerelor, asa ca trebuie sa analizati cu atentie conditiile de inchiriere la rezervare. Locuirea la Viena si Salzburg costa mult mai mult decat o camera dintr-un hotel alpin pitoresc undeva in zona austriaca. Pentru a va inregistra la orice hotel, este necesar un document de identitate.

Bucataria
Bucataria austriaca este delicioasa si sofisticata. Incorporeaza traditiile culinare din Bavaria, Ungaria, Serbia, Romania si Dalmatia. Deserturile sunt adevarata vedeta a bucatariei austriece. Un rol important il are si painea. Chiar si cel mai mic sat alpin are adesea propria brutarie.

Mancarurile si bauturile traditionale:

Viena Schnitzel – batuta de vita prajita in pesmet [ șnițel vienez ].
Tafelspitz – vita fiarta cu cartofi si hrean.
Knödel – ceva similar cu coltunasii nostri. Este popular mai ales in Tirol.
Palatschinken – clatite subtiri cu diferite umpluturi.
Liptauer – un fel de mancare branza crema cu paprica .
Strudel este un cunoscut desert austriac, format din straturi subtiri de produse de patiserie prajite cu umplutura de mere si stafide.
Sacher – legendarul tort de ciocolata.
Salzburger Nockerln – Souffle de vanilie la cuptor.
Mehlspeisen – Budinca.
Stroh – Rom condimentat.
Gluhwein – vin rosu cald cu portocale si condimente.

mâncarea din Austria
Despre cazarea și mâncarea din Austria


Informatii noi Romanii din Austria:

Tags:

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *