Despre Austria

Astazi incepem publicarea mai multor articole despre Austria. Vom veni cu cele mai detaliate informatii despre tara si cu fotografii impresionante. Obiectivele turistice, orasele din Austria, clima, geografia, populatia si cultura din Austria – pe toate le gasiti in articolel viitoare despre Austria.

Austria (Österreich)

Austria este un stat din Europa Centrala. Este una dintre cele mai prospere si mai calme tari ale Uniunii Europene, care este fara lacuri si se invecineaza cu Elvetia si Liechtenstein in vest, Germania si Republica Ceha la nord, Slovacia si Ungaria in est, Slovenia si Italia in sud. Austria este o republica parlamentara federala care este formata din 9 state federale. Limba oficiala este germana. Majoritatea populatiei sunt catolici.

Austria este inima din trecutul puternicului imperiu Habsburgic, care a ocupat o mare parte a Europei si a subjugat majoritatea statelor vecine, este unul dintre centrele culturale ale continentului european si un refugiu al traditiilor muzicale occidentale. Este o tara cu o natura uimitoare, de la Alpii inzapeziti si impaduriti, pana la Dunarea gratioasa si pesterile de gheata ale Eisriesenwelt. Austria atrage cu bogata mostenire culturala, arhitectura maiestuoasa din Viena si Salzburg, peisaje naturale uimitoare si o atmosfera calma, prietenoasa.

Informatii utile despre Austria:

Limba oficiala este limba germana.
Moneda este euro.
Viza este Schengen.
Nivelul de trai este foarte ridicat.
Populatia este de peste 8,8 milioane de oameni.
Suprafata – 83 879 km patrati.
Capitala este Viena.
Forma de guvernare – republica parlamentara federala.
Peste 70% din populatie sunt catolici.
Rețeaua electrica are o tensiune de 220 pana la 230 V, 50 Hz.
Veti da bine daca veti lasa bacsis in valoare de 5-10% din suma, desigur, cu conditia, ca v-a placut totul.
Austria este una dintre cele mai sigure tari din lume, cu o rata a criminalitatii foarte scazuta.
ATM-urile din Austria se numesc Bankomat. Sunt raspandite si banii pot fi retrasi chiar si in sate mici. Aproape toate magazinele si restaurantele accepta cardurile de credit.

Vom reveni in curand cu alte informatii generale despre Austria si vaiata de aici, nu ezitati sa puneti intrebari despre ce anume ati vrea sa stiti legat de aceasta tara, despre locuri de munca, inchirierea de apartamente, legislatie, pentru a va putea raspunde inainte de a realiza alte articole interesante, deja planificate pentru a fi publicate pe site.

Austria


Informatii noi Romanii din Austria:

Tags:

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *