Obiectivele turistice ale Austriei

Hofburg – palatul imperial din Viena. O imensa cladire de lux, care a fost resedinta de iarna a Habsburgilor din secolul al XIII-lea. Numeroase restructurari s-au reflectat in arhitectura sa, in care puteti gasi elemente de la gotic la modern. Palatul include peste 2000 de camere si mai multe muzee.

Schönbrunn este resedinta de vara a imparatesei Maria Tereza. Un luxos palat baroc din secolul al XVIII-lea, cu o frumoasa gradina. Situat la marginea Vienei si inclus in lista patrimoniului mondial UNESCO.

Biserica Sfantul Stefan din Viena este una dintre cele mai semnificative capodopere gotice europene si una dintre cele mai mari caădiri religioase din Austria. Multa vreme, cladirea catedralei cu turnul a fost cea mai inalta cladire din Europa.

Hohensalzburg este o cetate medievala de pe Muntele Festungsberg, o carte de vizita a Salzburgului. Este cea mai mare structura de acest tip din Europa, care a fost pastrata in starea initiala.

Fortăreața Hohensalzburg este o cetate medievala de pe Muntele Festungsberg

Orasul vechi din Innsbruck este un centru istoric medieval cu arhitectura unica, inconjurat de varfurile acoperite de zapada ale Alpilor.

Manastirea benedictina din Melk este una dintre cele mai faimoase manastiri din lume. Situat pe o stanca cu vedere la Dunare. Zidurile sale contin obiecte de arta valoroase si raritati istorice.

Hohenwerfen este un puternic castel medieval situat pe o terasa stancoasa deasupra raului Salzach. A fost fondata in secolul al XI-lea. Situat la 40 km de Salzburg si deschis publicului.

Hochosterwitz este un castel medieval la est de Sanct Veit, pe o stanca inalta. Este considerat unul dintre cele mai importante monumente ale Evului Mediu din Austria. Castelul este mentionat inca din secolul al IX-lea. De-a lungul istoriei sale, nu a fost niciodata capturat.

Biserica Maria Zal este o biserica gotica medievala deasupra Zolfeld, care este unul dintre cele mai populare locuri pentru pelerinaj. Se remarca prin turnuri gemene si pietre frumoase vechi.

Eisriesenvelt este cea mai mare retea din pesteri de gheata din lume, situata in statul federal Salzburg. Una dintre cele mai marcante atractii naturale din Austria.

Drumul alpin Großglockner – unul dintre cele mai magnifice drumuri montane din Europa, construit pe locul unei vechi cai romane. Are o lungime de 22 de kilometri si trece prin munti la o altitudine de peste 2000 de metri. Drumul consta intr-o serie lunga de viraje care duc spre vsrful tunelului de pe Hawctor. Acest drum va deschide vederi magnifice asupra muntilor si o panorama uimitoare a celui mai inalt varf din Austria – muntii Grossglockner. [ Sincer sa fiu eu zic ca Transalpina sau Transfagarasanul sunt de 100 de ori mai frunmoase! ]

Großglockner 
Drumul alpin Großglockner

Sankt Anton am Arlberg este o faimoasa statiune de schi situata in Tirol. Acesta este un loc de legenda pentru toti iubitorii de schi.


Informatii noi Romanii din Austria:

Tags:

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *