Orasele din Austria

Viena este capitala Austriei si cel mai important oras

Viena este capitala si cel mai mare oras al Austriei, cu o populatie de aproape 2 milioane de oameni. Este inima tarii si unul dintre centrele culturale si economice ale Europei. Viena este renumita pentru teatre, muzica si muzee. Mozart si Strauss au lucrat aici, arhitecti talentati au transformat Viena intr-o perla a continentului european, iar Habsburgii au strans cele mai bogate colectii de obiecte de cultura si arta. Centrul istoric al capitalei Austriei este un patrimoniu mondial UNESCO.

Salzburg
Salzburg este unul dintre cele mai frumoase orase din Austria. Partea veche a orasului Salzburg este perla barocului. De asemenea, centrul istoric din Salzburg este un patrimoniu mondial UNESCO. Genialul Mozart s-a nascut aici, iar castelul puternic din Hohensalzburg este cea mai mare fortareata medievala complet neatinsa din Europa Centrala.

Hallstatt
Hallstatt – un sat minuscul pierdut in Alpi, de mult timp a devenit unul dintre simbolurile Austriei si unul din cele mai populare locuri. Aceasta este o mica localitate intr-o zona naturala pitoreasca de pe lac, cu case frumoase si peisaje uimitoare.

Alte orase interesante din Austria:

Innsbruck este capitala Tirolului, cunoscuta sub numele de capitala Sfantului Imperiu Roman, cu cladiri istorice, un oras vechi fermecator si facilitati sportive.

Graz este capitala Stiriei si al doilea oraa ca marime din Austria. Cunoscut pentru universitatile sale si orasul vechi.

Linz este al treilea oraa ca marime din tara si capitala Austriei de Sus. Este situat in apropierea granitei cu Republica Ceha si este renumit pentru strazile si arhitectura straveche.

Villach este al doilea oraa ca marime din Carinthia, care se afla la granita cu Italia. Are o istorie bogata si este cunoscut pentru evenimentele sale culturale.

Bregenz este un oras mic si capitala Vorarlberg. Situat intr-o zona pitoreasca de pe malul lacului Constanta.

Sankt Pölten este capitala Austriei de Jos si unul dintre cele mai vechi orase din tara.

Puteti vedea o lista cu majoritatea oraselor din Austria pe Wikipedia, iar pe site-ul nostru speram sa gasiti informatii inedite despre fiecare din ele.

Hallstatt
Imagine superba din Austria


Informatii noi Romanii din Austria:

  • Nu sunt informatii noi
Tags:

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *