In cat timp se prescrie o amenda primita in Austria

Avem deja o mare comunitate de romani in Austria, dar mai mult decat atat, multi trec pe aici in drumul lor catre casa. Asa ca nu e de mirare ca o parte dintre ei se trezesc cu amenzi rutiere primite, dar neplatite. Incepand cu amenzile pentru parcare sau depasirea de viteza, mergand pana la trecerea pe culoarea rosie a semaforului si chiar accidente minore prin parcari [ dotate cu camere de supraveghere ]. Multi cred ca daca au plecat definitiv din Austria sau nu locuiesc acolo scapa de amenzi, ei bine nu este chiar asa.

Prescriere amenzi in Austria

Chiar daca instantele din Austria nu se ocupa de accidentele auto minore, asta nu inseamna ca scapam de amenzi si nu le mai platim. O parcare neregulamentara poate costa  36 EURO, de obicei pe asta o si primesti – daca nu i se face mila agentului si doar te avertizeaza. Neplata amenzii in termenul legal atrage dupa sine majorari. Asa ca nu va culacti pe o ureche, Austria nu e o tara tocmai permisiva cand vine vorba de amenzi, inclusiv rutiere.

Amenzile in Austria cu privire la depasirea vitezei legale sunt destul de mari, de exemplu pentru 10 pana la 20 de km/h platesti lejer  220 EURO. Aici ai termen de patru saptamani sa platesti, apoi urmeaza amenda penala, ceea ce este mai grav. Nu te gandi ca nu te gasesc – daca se ajunge la asta vei primi chemarea in judecata/ sau direct decizia prin posta la domiciliul din Romania. Aviz celor ce dau masina pe mana altora – amenda sau mai rau decizia de judecata vine pe adresa posesorului masinii.

Atentie! Intre Austria si Romania este deja semnat un acord prin care amenzile de circulatie se trimit in tara! Asa ca verificati cutia postala, nu se stie ce surpriza poate ascunde!

amenda primita in Austria
In cat timp se prescrie o amenda primita in Austria


Informatii noi Romanii din Austria:

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *