Romanii din Leoben

Nu credeam ca va veni ziua in care voi fi infromat despre o comunitate de romani dintr-un oras de care nu am ausit, dar iata ca Sorin m-a anuntat despre romanii din Leoben, un oras din centrul Austriei, ce numara doar 24.345 de locuitori, iar Sorin este unul dintre ei. El era interesat daca mai traiesc si alti romani in Leoben, asa ca singura modalitate de a afla este sa le oferim prilejul sa ne scrie.

Orasul Leoben seamana foarte mult cu Sibiul, un oras de munte, linistit si curat. Se gaseste in landul Stiria din Austria,  acesta fiin pe locul doi ca intindere, cu capitala la Graz. Acum am descoperit ca desi nu ne-a scris nimeni din Graz pana acum, ar fi trebuit sa creem si pagina acestei comunitati, mult mai mari. Promitem sa o facem cat mai curand, poate chiar astazi.

Probabil ca cei mai multi care au auzit despre Leoben au fost cei ce s-au interesat de universitatea din aceasta localitate, care a fost fondata in anul 1840, fiind renumita in acea perioada. la fel de cunoascut ar putea fi Leoben pentru ca aici era punctul de unde fierul din regiune incepea drumul sau european, astazi localnicii amintind de acest lucru prin parada minerilor. Alte obiective turistice in Leoben ar mai fi manastirea de maici Goss sau Biserica Sfantul Francis. O sa inchei cu o invitatie la Gösser Kirtag – adica targul din Leoben. Restul ne vor spune romanii ce traiesc in zona.

Romanii-din-Leoben


Informatii noi Romanii din Austria:

Tags:,

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *