Romanii din Linz

Nu era posibil ca tocmai eu care locuiesc in Linz sa nu deschid si pagia special dedicata romanilor din Linz, mai  ales ca am promis ca voi avea in vedere si cate o pagina pentru romanii din Salzburg, unde s-a stabilit prietenuul meu Eduard. Am ales Linz din intamplare, sau daca vreau sa fiu putin patriot, pentru ca pe aici trece Dunarea, deci ma simt putin acasa. De sarbatori, cand nu sunt in Romania, fac cate o barcuta din hartie si ii dau drumul la vale pe Dunare, in speranta ca va purta gandurile mele catre casa.

Desi locuiesc in Linz, nu pot spune ca na imi este dor de casa, sau ca ma simt aici mai bine ca acasa, insa cu siguranta ma simt mai linistit. Linz-ul este un oras marisor, numarand aprropae 200 de mii de locuitori, oportunitatile sunt multe, mai ales pentru un vorbitor de limba germana. Sfatul meu pentru toti cei ce vor sa vina in Austria este sa vina cu limba invatata, le va fi de zece ori mai usor.

Magazin romanesc in Linz

Acum un an in Linz s-a deschis un magazin romanesc, nu stiu cati dintre voi stiati asta, dar cu siguranta ar trebui sa-i treceti pragul. Pentru cine trece prin fata se numeste 7 Bürgen Market, insa pentru romani el poarta numele de Magazinul romanesc Transilvania, singurul magazin din Oberösterreich – asa le place or sa spuna. O sa le lansez o invitatie, sa posteze macar odata pe saptamana cam ce produse au si ce preturi. Speram sa raspunda cu DA, pentru ca ne bucuram ori de cate ori ajutam un confrate sa se promoveze pe internet, dar desigur ca facem un serviciu si comunitatii romanesti.

Romani in Linz


Informatii noi Romanii din Austria:

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *