Romanii si moldovenii in carantina in Austria

Incepand de azi romanii si moldovenii care vin din tara sau din alte zone rosii vor sta in carantina timp de 14 zile in Austria. Masura se va aplica si cetatenilor bilgari, asadar s-a terminat cu libera circulatie pentru cetatenii celor trei tari. Decizia vine dupa ce numarul de cazuri din cele trei tari [ Romania, R.Molodva si Bulgaria ] au crescut alarmant. Un fel de veste buna ar fi ca daca faceti un test sau aveti deja unul recent facut, nu veti mai sta in izolare 14 zile. Cancelarul austriac Sebastian Kurz si ministrul de externe Alexander Schallenberg au anuntat ca se vor face controale mai drastice la vama cu Ungaria si cea cu Slovenia.

Romanii si moldovenii in carantina in Austria

Momentan granita cu Germania este deschisa tuturor, masura autoizolarii obligatorii se aplica doar celor ce vin direct din Romania, R.Moldova sau Bulgaria. Austria nu este singura tara care a luat masuri in ceea ce privesc cetatenii romani, mai sunt tari precum  Norvegia, Finlanda si Malta. Nici in UK nu e mai bine, după 10 iulie romanii sunt obligati sa stea in regim de autoizolare.

Daca numarul de imbolnaviri va fi tot asa de mare sau si mai rau, va fi in crestere, accesul romanilor pe teritoriul statelor UE va fi restrictionat. Mentionam ca in acest moment cetatenii moldoveni care vin in Romania sunt tinuti in carantina, iar romanii care merg in Moldova la fel.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 555 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare număr înregistrat în România de la începutul pandemiei de coronavirus. Au fost efectuate 13.147 de teste.

carantina in Austria
Romanii si moldovenii in carantina in Austria


Informatii noi Romanii din Austria:

  • Nu sunt informatii noi

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *