Totul despre Austria (IX) – Tirol

Provincia federala Tirol, care se invecineaza cu Italia, Elvetia si Germania, este adesea numita „inima Alpilor”. Exista peste 600 de vârfuri – „trei mii”, 5 ghetari si o ecologie excelenta, care permit regiunii sa fie considerata una dintre cele mai bune statiuni de iarna din lume. Orasul principal din Tirol este Innsbruck, cunoscut inca din secolul al XIII-lea., Din secolul XVI. este resedinta imparatului Maximilian. Acesta este centrul mestesugurilor de arta si al orologiei, precum si una dintre legendarele statiuni montane din tara. Innsbruck este o legenda a schiului, orasul a gazduit de doua ori Olimpiada de iarna (1964 si 1976). Oare cati romani avem in Innsbruck si cati locuiesc in Tirol? Sa speram ca multi dintre ei ne trec pragul pe acest site, creat special pentru romanii din Austria.

Toate cele sase zone de schi din vecinatatea orasului sunt combinate intr-o singura trecere de schi Innsbruck cu 52 de telescaune. Sunt aproximativ 120 km. trasee bine pregatite la altitudini de la 900 pana la 3200 m., peste 100 km. trasee plate, un parc de snowboard si multe trasee de drumetie de-a lungul versantilor muntilor din jur, iar orasul in sine este o retea de magazine, restaurante, viata de noapte fascinanta si un cazinou. In plus, in Innsbruck puteti vedea Palatul Imperial Hofburg (secolele XIV-XVIII), Catedrala Franciscana (sec. XVI), Arsenalul, Arcul de Triumf (1756), biserica palatului din Hovkirche (secolul XVI) cu o piatra de mormânt din bronz a imparatului, un castel Fürstenburg (sec. XV), coloana Sfânta Ana (1703), Turnul orasului, Muzeul Maximilianeum din Palatul Goldenes Dahl (Acoperisul de Aur), Castelul Ambras, Muzeul Etnografic Ferdinandeum cu o colectie de picturi gotice, o gradina zoologica alpina cu panorama circulara si Muzeul de Arta Tiroleana. In orasul Wattens, in apropiere de Innsbruck, intr-o pestera subterana se afla Muzeul de Cristal al companiei austriece Swarovski – faimoasa „Lumile de cristal din Swarovski”.

Acesta este un adevarat labirint format din sapte camere, interconectate de coridoare si scari inguste. Cele mai mici (0,8 mm.) Si cele mai mari (310 mii de carate) cristale din lume, incluse in Cartea Recordurilor Guinness, precum si celebrele „ore curgatoare” ale lui Dali din cristal, decorarea ceremoniala a iubitului cal al Maharajah-ului indian, mozaic o poteca, un hol-cristal si un perete captusit cu cristale artificiale cu o inaltime de 11 m si cu o greutate de 12 tone !!

Pe drumul de la Innsbruck la Italia se afla Euroopabrucke – cel mai inalt pod din Europa (inaltime – 200 m., Lungime – 800 m.), Care traverseaza valea Vittalului. In Stams, castelul renascentist din Trazberg, cu armoria sa si abatia Ordinului Cistercienilor (1273) cu biserica romanica sunt atractive. In Schwartz – Castelul Freundsberg (secolul al XI-lea, reconstruit in 1472), manastirea franciscana (1507) si o mina de argint antica. In Hal – Castelul Hazagg (sec. XI-1480) si Moneta (1477). In Lienz, se afla Castelul Brook, o capela cu doua niveluri cu fresce gotice târzii, un muzeu local si ruinele unei cetati cu o capela de la inceputul secolului al XIII-lea. in Heinfels. Un peisaj frumos impodobeste multe lacuri montane frumoase, dintre care cel mai mare – Achensee, se afla intre muntii Karwendel si Rofan. Lacurile Pillersee si Schwarzsee potrivite pentru inot sunt situate in apropiere de Kitzbühel, la granita cu Germania se poate inota in Lacul Walchsee, iar la poalele frumoasei Dolomiti, cel mai mare lac din Tirolul de Est este Tristacher See.

Castelul Ambras
Castelul Ambras – Austria [ Tirol ]


Informatii noi Romanii din Austria:

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *