Totul despre Austria (XI) – Vorarlberg si statiunile

Mai avem doar cateva articole de scris si veti sti mai tot ce se poate la general despre Austria. Daca sunteti interesati de aceasta tara citit si cele 10 articole precedente.

Cea mai vestica provincie a Austriei este Vorarlberg, marginita de Elvetia si Germania. In capitala provinciei – Bregenz, pe malul sudic al lacului Constanta, un obiectiv interesant este primaria, turnul Sf. Martinsturm (secolul al XVII-lea), cu un mic muzeu al armelor, palatul Thurn si Taxis, Casa Congreselor si Festivalurilor, gradina zoologica “Safari” de pe Muntele Pfander (1064). m.) si muzeul Landsmuseum Voralberger cu o colectie de tablouri ale artistilor austrieci.

Si, desigur, principalul „decor” al Austriei sunt statiunile de schi. In functie de numarul si nivelul lor de service, tara ocupa cu incredere pozitii de conducere in lume. Cea mai interesanta regiune este Tirolul, unde se afla faimosul Lech – „leaganul schiului”, cu altitudini cuprinse intre 1304 si 2811 m., 260 km. schi si 18 km. piste plate, cu aproape o suta de ascensoare si o mare selectie de mici hoteluri si hanuri confortabile. La aproximativ 200 de metri deasupra Lechului se afla micul sat Oberlech – un adevarat idil alpin – partii frumoase, o gradinita de schi si o scoala pentru copii de la 3 ani, restaurante, discoteci, o banca si magazine.

Sfantul Anton este o statiune de schi mai democratica, dar nu mai putin faimoasa, situata intr-o vale intre lanturile muntoase in vestul Tirolului, la 100 km. de Innsbruck. Peste 260 km. trasee situate pe doua pante opuse cu inaltimi de 1300 – 2810 m., conectate cu 87 de ascensoare. Sfantul Anton este unit printr-un singur abonament la teleschiuri cu statiunile St. Christoph, Stuben, Zürs si Lech, iar aceasta inseamna peste 500 km. trasee!

Micul sat Eagles este situat pe un platou pitoresc la 7 km distanta de Innsbruck. Aceasta este o optiune excelenta pentru incepatori – o diferenta de inaltime de 2246 – 900 m., 8 ascensoare, 14 km. munte si 18 km. piste plate, un centru de sport cu piscina, terenuri de tenis interioare, terenuri de squash si bowling, patinoare in aer liber si interior cu o zona de curling, o pista unica de bobsleigh, un cinematograf, mai multe restaurante si baruri. Zona Dachstein-Tauern este formata din 9 zone de schi echipate cu teleschiuri. Principalele centre sunt Schladming (Planai, 1894 m.), Rormoos (Hochwurzen, 1850 m.), Pichl (Reiteralm, 1860 m.) si House-Ennstal (Hauser Kainbling, 2015 m.).

Schladming este principalul centru de schi din Stiria, situat la o altitudine de 750 m. Regiunea de schi se afla la o altitudine de 800-2700 m, cu 152 km. Partiile de schi sunt deservite de 87 de teleschiuri. Pe partiile uniforme, dar destul de abrupte ale Schladmingului, puteti gasi trasee pentru incepatori si pentru adevarati maestri, iar sezonul de schi din aceste parti dureaza din noiembrie pana in aprilie. In Schladming si Rormoos exista 4 scoli de schi, gradinite, o piscina interioara, o sauna, un solar, un patinoar in aer liber, terenuri de tenis si terenuri de squash, multe restaurante si cafenele mici, baruri si discoteci.

Vorarlberg
Totul despre Austria (XI) – Vorarlberg si statiunile


Informatii noi Romanii din Austria:

  • Nu sunt informatii noi

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *