Totul despre Austria (XII) – Flachau, Kitzbühel, Kaprun…

Nu v-ati plictisit? Vreti sa stiti totul despre Austria? Cititi toate cele 11 articole amanuntite despre Austria si  pe cele care urmeaza!

Nu departe de Schladming este statiunea Flachau, care inchide zona “Tre Valle” (“Trei Vai”). Acesta este un loc minunat pentru incepatori, partiile (172 km.) Sunt spatioase si foarte bine intretinute, 3 ascensoare (plus un sistem de ascensoare ale vailor vecine), 35 km de pista de schi plata, un parc de snowboard, o gradina de schi pentru copii (de la 3 ani) si o scoala de schi pentru copii (de la 4 ani).

Destul de interesante sunt statiunile la fel de cunoscute din Kitzbühel, unde se desfasoara anual Cupa Mondiala, si zona Zell am See – Kaprun cu un ghetar care va permite sa schiati tot anul.
Fermecatorul oraa vechi Zell am See este situat pe malurile unui magnific lac alpin. Statiunea este destinata in principal unui schior de clasa mijlocie, la altitudini de 756 – 2200 m. sun 130 km de partii de schi si 45 km. plate (exista chiar doua trasee in inele scurte pe ghetarul Kaprun si la statia de ascensoare superioara), 60 de telescaune si o infrastructura de recreere bine dezvoltata – multe restaurante si cafenele, muzeul propriu, galeria de arta, Catedrala Sf. Hipolit si Cetatea Pilau, un centru de bowling , un cinematograf, o piscina si un patinoar, sunt organizate numeroase excursii in imprejurimi si chiar la Salzburg si Venetia.

Kaprun este cea mai confortabila (dupa Schladming) zona de schi din Austria, situata la poalele Kitzsteinhorn (3203 m.) cu un puternic ghetar. Orasul a pastrat farmecul unui oraa de provincie, nu exista snobismul unei statiuni de prestigiu (desi preturile sunt putin mai mari decat la multe statiuni din tara), dar exista un castel medieval si un centru sportiv minunat, multe restaurante, cafenele, o discoteca, o scoala de schi pentru copii bine dotata, bowling, o pizzerie si patinoar in aer liber. Chiar si pe ghetar, la o altitudine de 3029 m., a fost construit un bar deschis zgomotos, un parc de snowboard si 3 restaurante. Partiile se afla la o altitudine de 786 – 3029 m. si au marcati 55 km. de traseu pante combinate cu 26 de ascensoare. Patinajul pe Maiskogel este mai potrivit pentru incepatori – in ciuda partiilor destul de abrupte, traseele au un relief confortabil si sunt bune pentru patinajul de antrenament.

Statiunea balneara unica din Bad Gastein se afla la 80 km. de Salzburg, in valea eponima a Parcului National Hoh Tauern. Acest oraa medieval, situat in doua niveluri la o altitudine de 1002 metri deasupra nivelului marii, este considerata unul dintre cele mai la moda statiuni de iarna si un loc preferat de vacanta al “oamenilor puternici din aceasta lume”. Orasul isi datoreaza reputatia unei abundente de izvoare termale, partii frumoase si unei clime blande. Saptesprezece izvoare calde de la poalele Graukogel ofera aproximativ 5 milioane de litri de apa cu temperaturi de pana la +47 C pe zi, fiecare hotel are robinete speciale cu aceasta apa vindecatoare, pe care o puteti bea fara restrictii. Chiar in centrul statiunii exista o cascada furtunoasa si rapida, bazine termale originale Felsenbad si Kurcentrum, multe bai diferite de vindecare, saune, solarii, sali de masaj si un centru de infrumusetare. Zona de schi (170 km de partii) uneste 5 sate – Bad Gastein (830-2686 m.), un loc ideal pentru schiul virgin – Sport Gastein (de la 1585 la 2650 m.), Bad Hofgastein (850 m.), Dorfgastein (830 m.) si Grossarl (920 m.). In Bad Hofgastein exista un centru spa, cu sectii terapeutice si spa, un complex de piscine cu apa termala, bazine obisnuite, la 35 km. pante la inaltimi de 830-2680 m., o viata calma si linistita de seara.

Flachau, Kitzbühel, Kaprun
Totul despre Austria (XII) – Flachau, Kitzbühel, Kaprun…


Informatii noi Romanii din Austria:

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *