Transportul in Austria

Dupa cum bine se stia, reteaua de transport oricare ar fi ea, este extrem de importanta pentru orice tara, fie transport aerian, transport fluvial, pe calea ferata, sosele si altele. In Austria exista 6 aeroporturi internationale. Cel mai mare se afla la Viena. Celelalte aeroportul internationale din Austria sunt situate in Graz, Innsbruck, Klagenfurt, Linz si Salzburg. Cea mai accesibila si mai usoara modalitate de a calatori prin toata tara sunt trenurile. Austria are o retea densa de cai ferate, care include si trenuri de mare viteza. Cu trenul, puteti ajunge in Austria din Republica Ceha, Ungaria, Germania, Slovacia, Elvetia. Serviciile interne de transport cu autobuzul nu sunt foarte frecvente. Practic, autobuzele sunt folosite pentru a calatori intre orasele mici si satele indepartate.

Austria are si autostrazi excelente pentru care trebuie sa cumparati o vigneta. Vigneta poate fi cumparata la benzinarii sau punctele “Cantor”

Din Germania spre Austia va puteti deplasa pe:

Autostrada A8 de la Munchen la Salzburg.
Autostrada A93 de la Rosenheim prin Kufstein pana la Innsbruck si Tirol.
E43 (A96) de la Leytkirch peste via Wangen la Bregenz si Vorarlberg.
E56 de la Regensburg prin Passau la Linz.

Din Italia spre Austia va puteti deplasa pe:

Autostrada A23 (E55) prin Tarvisio pana la Villach.
Autostrada A22 (E45) prin Brenner pana la Innsbruck.

Din Slovenia:

E652 pana la Villach.
E57 prin Spielfeld spre Graz.

Desi Austria este o tara mica – are doar opt milioane de locuitori si o suprafata ce o situeaza pe locul 115 in lumea [ sunt 168 de tari care se termina cu Cipru – restul gen Hong Kong nu le punem ] are asa cum ati vazut mai multe aeroporturi decat Romania – hai ca exagerez, ai aici lista lor pe Wikipedia! Dar oricum sta bine si nu mai vorbesc de starea drumurilor, de curatenia din parcuri, cand am oprit sa manca am crezut ca nu e adevarat – dar poate asa o fi doar pe marginea autostrazilor!

Austria autostrăzi
Austria are si autostrăzi excelente pentru care trebuie sa cumpărați o vigneta


Informatii noi Romanii din Austria:

  • Nu sunt informatii noi

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *